Green for Good

Green for Good

Green for Good és un projecte d’horticultura urbana social que impulsa un model de ciutat verda, sostenible i agroproductiva.

La família Ferrer-Salat ha posat la seva finca de Barcelona al servei del projecte i ha transformat el seu jardí catalogat en un gran hort urbà social, un espai cultivable de 1.300 metres quadrats amb una gran varietat d’hortalisses de tradició.   

L’escola taller, on es durà a terme la formació en cuina i horticultura, acollirà a persones en risc d’exclusió social o discapacitat i estarà ubicat en un edifici amb caràcter biofílic dissenyat especialment per fomentar el contacte amb la natura i per millorar el benestar i la productivitat dels alumnes.

Una aposta de futur

Green for Good és una iniciativa que treballa per aconseguir ciutats més verdes que garanteixin una autosuficiència alimentària.
Els horts urbans no només seran un recurs alimentari de gran valor per a un futur imminent, on prop del 80 % de la població́ mundial viurà a les grans urbs, sinó que també suposaran una de les maneres més efectives de netejar l’aire i fer que les metròpolis siguin més respirables, així com que es generi llocs de treball i es potenciï l’aspecte biofílic de l’esser humà.

Integració

La paraula que defineix l’essència de Green for Good és «integració»: entre una activitat del sector agrícola i un ambient urbà, i entre dues disciplines com són l’horticultura i la cuina.
La producció d’aliments destinats a menjadors socials i a la integració de persones en situació de vulnerabilitat es complementen en un mateix projecte; i els joves, mitjançant la formació, adquireixen les eines necessàries per empoderar-se.