El jardí comestible

El jardí comestible

Un hort urbà social de 1.300 metres quadrats
Al bell mig del barri de Pedralbes de Barcelona, dins de la finca de la família Ferrer-Salat, hi trobem un jardí comestible de caràcter social amb un espai cultivable de 1.300 metres quadrats.
A més dels parterres, que compten amb més de 100 varietats d’hortalisses de parietals rústiques i dos jardins verticals, la plantació comptarà en el futur amb un edifici de caràcter biofílic, un hivernacle de vidre, un pati d’esbarjo i un galliner.

L’hort en dades

+20.000

PLANTES CULTIVADES
DES DEL 2020

+150

VARIETATS PLANTADES

+4

TONES D’HORTALISSES I
PLANTES AROMÀTIQUES

+4

TONES DE COMPOST
PROPI

Dissenyat amb criteris de sostenibilitat

Nacho Peres, responsable d’horticultura de Green for Good, ha dissenyat i dinamitzat l’hort, inspirant-se en disciplines com la biodinàmica i la permacultura.
L’hort s’autoabasteix de planters de varietats de pol·linització oberta provinents del nostre propi banc de llavors.
Intentem obtenir, salvaguardar i compartir al màxim aquestes llavors de tradició familiar que han format part de la nostra cultura popular i gastronòmica durant segles. Recordar aquesta riquesa genètica és celebrar la diversitat i gaudir pel fet de descobrir tot allò que la natura ens pot arribar a oferir.

L’escola taller per integrar persones en risc d’exclusió o discapacitat

El jardí comestible es posarà al servei de l’escola taller, un projecte d’integració per a persones en risc d’exclusió o discapacitat a través de la formació en cuina i horticultura.
Les classes es duran a terme a un edifici al costat de l’hort, dissenyat per l’estudi d’arquitectura Pich Architects. Serà un espai basat en l’ecodisseny, un exemple de com la sostenibilitat i la biofília es poden aplicar a l’arquitectura.