Edifici biofílic

Edifici biofílic

L’edifici biofílic estarà enllestit l’any 2023 i serà l’espai que acollirà els tallers per les persones en risc d’exclusió social o discapacitat.

Un edifici innovador

L’edifici ha estat dissenyat pel prestigiós estudi d’arquitectura Pich Architects seguint els principis de la biofília, concepte que busca que els éssers humans tornin a connectar amb la natura per a millorar el seu benestar. A més, l’edifici vol ser una demostració de com es poden aplicar aquests principis a l’arquitectura de les ciutats.
Comptarà amb dues plantes diàfanes, aprofitant les diferents orientacions, per a generar ventilacions creuades i il·luminar els espais. Les formes corbes, com les de la natura, serviran per separar els diferents usos.

Una escola taller

L’escola acollirà els tallers d’integració social i estarà totalment integrada amb la natura, convertint-se en una extensió natural del jardí i generant espais intersticials entre l’interior i l’exterior.

Els tancaments de vidre –un dels protagonistes de l’edifici, juntament amb la fusta– permetran una mirada directa als horts, establint d’aquesta manera una relació entre l’àmbit teòric i el pràctic, cosa que afavorirà la tasca pedagògica dels formadors.

Pilars metàl·lics

L’edifici es construirà mitjançant pilars metàl·lics, generant el mínim impacte, i es desplegarà com les copes dels arbres d’un bosc.

Materials reciclats

S’utilitzaran materials reciclats o reciclables, es realitzarà una construcció en sec, i en un futur l’edifici serà desmuntable.

Aprofitament de l’aigua

Les instal·lacions estan dissenyades per a aprofitar l’aigua de la pluja i reutilitzar part de l’aigua que s’utilitzi a l’edifici.

Plaques fotovoltaiques

La coberta, que serà un gran hort, comptarà amb plaques fotovoltaiques per a aprofitar l’energia solar.