El projecte

Ferrer for Food és una cuina social amb un fort compromís ecològic i social on actualment elaborem de mitja 4.200 àpats diaris, nutricionalment complets, que entreguem a més de 50 entitats socials del Barcelonès i el Maresme que atenen i acompanyen a persones en situació de vulnerabilitat.
El nostre objectiu és oferir 1 milió d’àpats a l’any, repte que vàrem aconseguir al setembre de 2023, sent el plat a taula una oportunitat per crear comunitat i que les persones que més ho necessiten puguin rebre l’acompanyament i les eines necessàries per a apoderar-se i desenvolupar-se personalment.

Ferrer for Food al 2023

54

ENTITATS SOCIALS

27 TONES

D’HORTALISSES PRODUÏDES ALS NOSTRES HORTS

946.692

ÀPATS DIARIS ENTREGATS AL 2023

158.491 KG

D’ALIMENTS RECUPERATS PER
EVITAR EL MALBARATAMENT ALIMENTARI

146.437 KG

D’ALIMENTS COMPRATS A
PRODUCTORS SOSTENIBLES LOCALS

Com va començar tot?

A l’abril de 2020, en el context de la COVID-19, per donar resposta a la urgència alimentària ja existent i agreujada per la pandèmia. D’aquella primera experiència atenent a persones que necessitaven aliments va sorgir el projecte de cuina social que coneixem avui.

Com fem les coses a Ferrer for Food?

Tenim com a objectiu contribuir a una alimentació digna i saludable de les persones que més ho necessiten, per això oferim àpats nutricionalment complets i de màxima qualitat, elaborats amb productes ecològics o de proximitat.

A través d’aquests àpats, que entreguem a persones en diferents situacions de vulnerabilitat, entre ells nens, joves i famílies monoparentals, contribuïm a combatre la lacra social i el repte de salut global que suposa l ́obesitat -ja des d’edats primerenques-, generalment provocada per una alimentació poc equilibrada, basada en productes processats i precuinats, amb alts nivells de sucres i greixos i baixa aportació nutricional.

Imatges dels horts ecològics de Ferrer For Food

Gràcies a Ferrer for Food oferim alternatives saludables a les persones que reben els nostres plats i reduïm la necessitat d’optar pel “menjar brossa” com a única opció.

Com elaborem els nostres plats?

Preparem els nostres àpats amb les hortalisses del nostre propi hort a la Vall de Golinons (Sant Pol de Mar), de caràcter eco-industrial i de producció massiva, en règim de permacultura i on practiquem l’agricultura regenerativa (model artesanal i respectuós que com a conseqüència potencia la biofília, la sostenibilitat i la protecció de la biodiversitat).
Imatge de la cadena de "la llavor al plat"

Cobrim tota la cadena de valor de l’alimentació i anem “de la llavor al plat”, el que ens permet assegurar els estàndards de qualitat i salut més exigents.

El nostre menú setmanal es basa en el “plat saludable de Harvard”, prestant especial atenció a la qualitat dels aliments i a l’equilibri entre els grans grups de macronutrients, i apostant per la sostenibilitat al recomanar el consum de productes frescos, de temporada i de proximitat.

Actualment disposem de més de 48 receptes que están adaptades segons l´època de l´any. A més, per poder arribar a tots els col.lectius tota la carn utilitzada té la certificació Halal.

Imatge del plat saludable de Harvard