L’escola taller

L’escola taller

El 2024 l’espai del jardí comestible de Rubió i Tudurí a la Torre de Santa Caterina (Pedralbes) integrarà un edifici de caràcter biofílic i adaptat a l’entorn natural que farà la funció d’escola taller, on es desenvoluparà un projecte de formació, acompanyament i integració social a través de l’ensenyament en horticultura i cuina amb l’objectiu d’empoderar a persones en situació de vulnerabilitat i d’impulsar el seu desenvolupament personal.

Un edifici innovador

L’edifici ha estat dissenyat pel prestigiós estudi d’arquitectura Pich Architects seguint els principis de la biofília, concepte que busca que els éssers humans tornin a connectar amb la natura per a millorar el seu benestar. A més, l’edifici, que serà una extensió natural del jardí, serà una demostració de com es poden aplicar aquests principis a l’arquitectura de les ciutats.
Comptarà amb dues plantes diàfanes, aprofitant les diferents orientacions per a generar ventilacions creuades i il·luminar els espais. Les formes corbes, com les de la natura, serviran per separar-ne els diferents usos. I els tancaments de vidre –un dels protagonistes de l’edifici, juntament amb la fusta– permetran una mirada directa als horts, establint d’aquesta manera una relació entre l’àmbit teòric i el pràctic, cosa que afavorirà la tasca pedagògica dels formadors.