Entitats socials

Entitats socials

Les entitats i menjadors socials del Barcelonès i del Maresme on entreguem els àpats de Ferrer for food duen a terme una important tasca integradora: el plat a taula és una oportunitat per fer un treball d’acompanyament i de suport a persones en situació́ de vulnerabilitat.
Aquests punts de distribució́ són l’última baula d’una cadena de valor que comença amb la llavor. Donem suport a col·lectius en situació́ de vulnerabilitat extrema, com persones sense llar, persones grans que viuen soles i no poden cuinar, famílies monoparentals i nens en situació́ de vulnerabilitat, i persones que s’han trobat en una situació́ complicada i en risc d’exclusió degut a la crisi originada per la pandèmia.

Parròquia de Santa Anna

Des del 2017 atén diàriament a 100 persones.

Des del gener de 2017, a la parròquia de Santa Anna hi trobem l’Hospital de Campanya i el projecte de menjador social fundat pels religiosos Victòria Molins, Peio Sánchez i Xavier Morlans.

El menjador social de la parròquia de Santa Anna és un espai d’acollida per a persones amb alt risc d’exclusió social, i de tranquil·litat i acompanyament holístic a través d’un àpat calent a taula. Treballa cinc pilars bàsics: acollir a les persones sense llar, escoltar-les, promocionar-les, orientar-les i integrar-les dins la comunitat.

Fundació social Emmaús

Des del 2011 atén diàriament a 120 persones.

L’any 2011 la fundació social Emmaús va constituir un espai social i d’acollida per a persones grans i famílies en situació de vulnerabilitat, oferint un àpat de qualitat dins d’un entorn d’acompanyament integral i suport a les seves necessitats. La seva tasca social està emmarcada en els valors de la solidaritat humana, la dignitat de la persona, la generositat i el respecte.

Parròquia de Sant Fèlix

Des del 2010 atén diàriament a 30 persones.

La parròquia de Sant Fèlix es va fundar l’any 1947 i des del 2010 ha desenvolupat una tasca humanitària envers els col·lectius més desfavorits del seu entorn. En resposta a la necessitat social, la parròquia va obrir un menjador social l’any 2014 i des d’aleshores el menjador ha ofert un àpat calent a una mitjana de 30 persones al dia, a més de realitzar una tasca d’acollida, escolta, suport i orientació.

Gimnàs social Sant Pau

Des del 2012 atén diàriament a 170 persones.

El gimnàs Sant Pau es va inaugurar l’any 1940, primer com a banys públics i després com a gimnàs. Al 2012 va entrar en fallida i els treballadors van recuperar el projecte per a donar prioritat al vessant social del centre, oferint més de la meitat de les places gratuïtes a persones en risc d’exclusió, i servei de dutxes per a persones sense llar.
El 2020, degut a la pandèmia, es van convertir en equipament extraordinari per persones sense llar, oferint servei de dutxa, roba neta i àpats. També fan seguiment humà i deriven a diverses entitats segons les necessitats dels usuaris.

Misioneras de la Madre Teresa de Calcuta

Des del 2002 atén diàriament a 350 persones.

Menjador social que dona servei a persones en situació de màxima vulnerabilitat.

L’entitat la formen 7 germanes, que reben el suport de voluntaris que cuinen i envasen àpats cada dia per la posterior entrega a les persones beneficiaries. També visiten a famílies necessitades i persones en situació de vulnerabilitat que estan a l’hospital o a la presó.

La seva missió és donar suport a les persones més pobres que es troben en situació de màxima exclusió.

Associació Ágape de Barcelona

Des del 2015 atén una comunitat de 500 persones.

L’associació Ágape de Barcelona va néixer l’any 2015 com un lloc de trobada per a donar solució a problemes d’exclusió social, falta d’aliments o llar de persones immigrants, majoritàriament de la comunitat filipina. Alhora, és un centre d’acompanyament per a combatre i prevenir la drogodependència.

Cáritas Pineda de Mar

Des del 2009 atén diàriament a 70 persones.

L’any 2009 es va fundar Cáritas Pineda de Mar, un menjador social que té com objectiu oferir un plat calent i acollir a persones en situació de vulnerabilitat. Donen suport a persones sense llar i persones grans sense recursos que viuen soles, derivades de serveis socials, Creu Roja o Cáritas. També ofereixen un servei de dutxa.

Creu Roja El Masnou

Des de 1937. Dona suport a una mitjana de 195 usuaris mensualment.

Entitat que treballa per cobrir les necessitats bàsiques a través de diversos programes com el servei de rober, ajuts sanitaris i a la pobresa energètica, i ajuts en temes d’alimentació, com la distribució d’àpats cuinats, kits d’alimentació infantil i beques menjador. També donen suport a persones grans, amb visites a domicili i tallers.

Els àpats cuinats estan destinats a persones grans que viuen soles, famílies en risc d’exclusió, nens i immigrants en situació de vulnerabilitat.

Ferrer for food amb el benestar de les persones